Nye på sejrsskamlerne

I 1981 var Herning Badmintonhal ramme om de danske mesterskaber i puslingerækken for hold. Deltagerne var kredsvindere fra hele landet og resultatet blev, at Herning B.K. opnåede en flot førsteplads. Det var klubbens allerførste holdmesterskab på landsplan, så der var både glæde og stolthed, da resultatet forelå. 


Liselotte Gøttsche og Jesper Toftlund havde som nævnt været de store navne i halvfjerdserne, når det gjaldt individuelle resultater. Som det fremgår af det foranstående, fortsatte Liselotte Gøttsche med at fejre triumfer ind i firserne, men hun fik selskab af nye navne i overskrifterne. Nu var det målbevidste ungdomsarbejde ved at give resultater. Et håndgribeligt udtryk herfor var, at H.B.K. i 1981 vandt Danmarksmesterskabet i hold for puslinge. Individuelt hørte man for første gang om spillere som Johnny Børlum, Max Gandrup og Michael Søgaard.

De to første rykkede frem som landets stærkeste doublepar ved DM i juniorrækken i 1983, da de som det første rent herningensiske par erobrede et dansk mesterskab. De kom på ungdomslandsholdet mod Sverige og England, og de fortsatte triumferne, da de rykkede op som ynglinge.

Max Gandrup fik i 1984 en drømmerejse til Østen, da han var mellem de seks bedste ynglinge herhjemme, der af D.B.F. blev sendt på en 14 dages tur til Indonesien, hvor verdens bedste under 18 år mødtes i Jakarta Open. Resultatet for Max Gandrup var så flot som en andenplads i en ren dansk mixeddoublefinale.

Ved de nordiske mesterskaber på Færøerne vandt Børlum/Gandrup sølv, og de sluttede som ynglinge med fornemme medaljer ved Europamesterskaberne i Wien i påsken 1985: guld for holdmesterskab og sølv i herredoublen. Desuden hentede Max Gandrup sølv i mixeddouble, så de kom hjem med fem medaljer, flottere kunne det næsten ikke være.

Michael Søgaard hentede sit første sølvtøj som jysk mester i minipuslinge A i 1981, men man skulle komme til at høre meget mere til ham. 11985 blev han juniordanmarksmester i herredouble sammen med Peter R. Jensen, Skagen, og kom på landsholdet for spillere under 16 år.

Fire Herningspillere optrådte det år på et dansk landshold. De andre var Liselotte Gøttsche, Johnny Børlum og Max Gandrup.

I sæsonen 1986-87 oplevede man det endnu flottere, at H.B.K. havde spillere på alle tre eksisterende landshold: Max Gandrup/Thomas Lund på seniorlandsholdet, Michael Søgaard på ungdomslandsholdet til 18 år og Jan Jørgensen og Tommy Langhoff på ungdomslandsholdet til 16 år. Hvem ville blot nogle få år forinden have troet, at noget sådant ville være muligt?

Også Michael Søgaard kom på en tur til Indonesien med det danske ungdomslandshold. Det skete i 1986, og i februar i år vandt han Danmarksmesterskabet i herresingle for ynglinge og fik derved sit navn på det fornemste trofæ i ungdomsbadminton, Hawthorn-pokalen.

De bemærkelsesværdige resultater fortsatte i Helsingfors, hvor han vandt det nordiske mesterskab i herredouble med Jens Maibom, Lillerød, som makker. Han blev også kåret som singlemester, men på en anden måde, end han havde ønsket det, fordi hans finske modstander trådte forkert. Ved Europamesterskaberne for ungseniorer (under 21 år) i Polen blev det til to guldmedaljer (herredouble og hold) og en sølvmedalje (single). Kort forinden deltog han i den internationale ungdomsturnering i Haarlem i HoIland og slog Europaeliten, de bedste japanere og stærke indonesere.