GRAND PRIX ELITE

23.04.2013 19:00 af Herning Badminton Klub

Årets mest prestige fyldte turnering Grand Prix for den danske eliteungdom i badminton blev afholdt i weekenden i Lillerød. Her var de 8 bedste singlespillere, de 6 bedste doublespillere samt de 6 bedste mixspillere på ranglisten inviteret til Grand Prix som afslutning på sæsonen.

Malene Kæseler havde kvalificeret sig til at deltage i alle 3 kategorier, og bedst gik det for hende i mixdouble, hvor hun sammen med sin makker Mads Muurholm fra Viby spillede sig frem til semifinalen. Her mødte parret Emilie Meldgaard og Frederik Sommer fra Solrød Strand, hvor det blev til en sikker sejr på 21-16 og 21-11. I finalen ventede deres evige rivaler Amalie M. Krog fra Greve og Rasmus Kirkegaard fra Lillerød, hvor det desværre blev til et knebent nederlag på 21-17, 15-21 og 17-21 i en særdeles velspillet og spændende kamp. Parret kunne dog være meget tilfredse med deres indsats og se tilbage på en meget flot sæson, hvor de i 10 ud af 12 elitestævner har stået i finalen.

Rasmus Kæseler havde kvalificeret sig til at deltage i 2 kategorier i stævnet og spillede sig efter nogle meget spændende og tætte kampe i singleturneringen frem til semifinalerne. Her ventede Mads Thøgersen fra Skive, som Rasmus slog sikkert med 21-14 og 21-16. I finalen mødet han sin doublemakker Mathias Bjerring fra Højbjerg, og drengene leverede en super seværdig og flot badmintonkamp, som desværre blev vundet af Mathias med de tætte cifre 21-23 og 23-25.
I herredouble kom Rasmus og Mathias i semifinalen, som de vandt overbevisende, og herefter ventede finalen, hvor de skulle møde Rasmus Kjær Pedersen fra Greve og Jesper Toft fra Højbjerg. Denne match blev, som vanligt mellem disse to par, en meget tæt kamp, hvor der blev kæmpet for hver en bold. Rasmus og Mathias trak sig dog sejrrigt ud af kampen efter 3 tætte sæt, og de kunne velfortjent sidst på eftermiddagen søndag hæve de store pokaler og se tilbage på en rigtig flot turnering sammen. Dette blev afslutningen på en meget flot sæson for parret, der desuden vandt DM guld sammen i starten af marts.