Herning Badminton Klub af 1937

Herning Badminton Klub (HBK) bliver stiftet den 4. november 1937 ved et møde i Nørregade Skoles Gymnastiksal.
Klubben har igennem tiderne haft forskellige adresser.
Man starter med at spille badminton i Nørregade Skoles gymnastiksal i 1937. Efterfølgende får klubben hjemmebane i en pavillon i Sdr. Anlæg fra 1941-1953, i den tidligere Herninghal i Østergade fra 1953-1958, i den tidligere elhal på Enghavevej fra 1958-1971.
I februar 1971 får klubben egen badmintonhal på Ydunsvej, og klubben bliver herefter for alvor en etableret klub i Danmark. Rammerne bliver efterhånden for små på Ydunsvej, og det fører til, at Herning Badminton Klub deltager aktivt i opbygningen af Sportscenter Herning, Holingknuden 3, hvor Herning Badminton Klub får hjemmebane i 1996.
Herning Badminton Klub er specielt i 80´erne under Lars Engelbrechtsens ledelse kendt for at være en talentfabrik. Af spillere kan nævnes mestre som; Liselotte Gøttsche, Johnny Børlum, Max Gandrup, Thomas Lund, Michael Søgaard, Thomas Søgaard, Niels Christian Kaldau, Jan Jørgensen, Thomas Damgård, Kenneth Jonassen, Lone Sørensen, Anders Hedegård, Peter Steffensen, Line Rømer.
I årene 81- 93 er Herning Badminton Klub tilskrevet 5 Danmarksmestertitler for ungdomshold.
Stjerner som Morten Frost, Grethe Mogensen, Christina Bostofte, Søren B. Nielsen og Torben Carlsen har ligeledes haft medlemskort i Herning Badminton Klub.
Klubbens flagskib er 1. holdet, og højdepunktet bliver nået i 1993 med bronzemedaljer.
I 2001 flytter en stor del af førsteholdstruppen pga. studier og nye udfordringer. Talenterne står ikke lige på spring, og klubben finder det bedst efter svære overvejelser at trække 1. divisionsholdet og starte på en frisk og spille i Jyllandsserien. Dette er anledningen for klubben til at sadle om. Herning Badminton Klub har igen fokus på ungdommen og erkender, at et godt ungdomsarbejde er fundamentet for en god seniorafdeling. I dag har klubben ca. 110 ungdomsspillere og i alt 284 medlemmer.